Obvinení násilníci, prichytení zlodeji

03.03.2008 Prešov

Za vyhrážky sestre aj družke je obvinený:\r\nPopradskí policajti včera začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania 22 ročnému mužovi z Popradu.
Ten sa včera doma na obed pod vplyvom alkoholu vyhrážal svojej družke aj sestre. Vulgárne im nadával a vyhrážal sa im, že ich zabije, že im odreže hlavy a odišiel z bytu s tým, že keď sa vráti, tak svoje vyhrážky dokoná. Ženy z obavy o svoje životy privolali policajtov, ktorí násilníka zadržali a ponechali na policajnom oddelení do vytriezvenia. Ďalšie procesné úkony zo strany polície s ním budú vykonané dnes. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 roky.

Za nebezpečné vyhrážanie a bitku je obvinený
Popradskí policajti začali trestné stíhanie a obvinili pre trestný čin nebezpečného vyhrážania 22 ročného muža zo Ždiaru, ktorý už bol v minulosti viackrát súdne trestaný. Muž v sobotu v podvečer v dome svojej babky napadol slovne aj fyzicky svoju 18 ročnú sestru. V dome porozhadzoval zariadenie a vyhrážal sa jej zabitím. Napadnutej sestre sa podarilo ujsť z domu a na ulici stretla matku. Agresívny muž vyšiel za nimi, tam ich tiež slovne aj fyzicky obidve napádal a vyhrážal sa im zabitím a podpálením domu. Ženy aj napriek tomu privolali policajtov, ktorí útočníka spacifikovali, zadržali a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby. Najprv bol však ponechaný na policajnom oddelení na vytriezvenie.
K zraneniu osôb nedošlo, ale konanie obvineného v nich
vzbudilo dôvodnú obavu o ich život a zdravie ako aj o život a zdravie
ostatných členov rodiny, nakoľko obvinený bol už v minulosti súdne
trestaný a keď je pod vplyvom alkoholu jeho správanie je agresívne a
táto agresivita sa stupňuje. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 roky.

V predajni, ktorú chceli vykradnúť ich chytili policajti
Dvaja mladí muži z Dolného Kubína (21 r. ) a Námestova (17 r. ) sa po vzájomnej dohode 2.03.2008 v čase okolo 02:15 hod. vlámali potravín v Mengusovciach. Do obce prišli osobným autom, ktoré odparkovali asi 200 m od predajne. K samotnej predajni prešli pešo a starší z nich vyradil poplašné zariadenie , ktoré sa napriek tomu spustilo ale asi po 10
sekundách stíchlo. Po tomto úkone prišiel k oknu, ktoré vytlačil. Vzniknutým otvorom vnikol do priestorov predajne, odkiaľ stihol z pokladne ukradnúť len 20, - Sk, pretože bol už vyrušený hliadkou
polície. Mladistvého vlámača z Námestova policajná hliadka zadržala na mieste a Dolnokubínčan ušiel na neznáme miesto. Po ňom polícia pátra. Krádežou pre firmu vlastniacu predajňu spôsobili škodu 4.020, -Sk.
Obidvaja mladí muži sú políciou obvinení za krádež a hrozí im trest odňatia slobody v trvaní až 2 roky.
 

Vyberte región